Historie

Pools keramiek servies

In het toenmalige Duitse grensplaatsje Bunzlau nu Boleslawiec in Polen, zijn boeren in de middeleeuwen begonnen met het maken van aardewerk.
Van rauwe aardappelen maakten zij stempels, deze dompelden zij in natuurlijke kleurstoffen en maakten verschillende motieven.
Het eerste ontwerp was de pauwenoog, deze word nog steeds gemaakt. In de loop van de jaren zijn er steeds meer decoren toegevoegd, tot wel 1500 motieven. Er zijn vele bekende, maar ook veel mooie onbekende motieven.
Zo kun je het mooie unieke servies zelf samenstellen!

Het Pools servies is handgemaakt en met de hand gestempeld, hierbij maken zij gebruik van sponsen / stempels waarin de patronen uitgesneden zijn. De meer exclusieve producten van het servies worden met het penseel beschilderd.
Deze worden met de naam Unikat aangeduid.

Het aardewerk word op een temperatuur van 1300 graden Celsius gebakken. Hierdoor krijgt het de keramiek status, en is het harder dan gewoon aardewerk. Het servies is geschikt voor de vaatwasser, magnetron en oven.

Echtheid

Origineel Bunzlau Pools aardewerk, véél voordeliger dan de adviesprijs!

Verkooplocaties

Wij verkopen onze producten in onze eigen winkel en bij Jouw Marktkraam Ouddorp, Molenblok 6-8, Ouddorp.

Openingstijden

Je bent donderdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur welkom in mijn bunzlau winkel, je kunt er dan heerlijk rondsnuffelen tussen al het moois! Ook zijn we op afspraak open.

Origineel Pools servies

  • Vaatwasser-, magnetron- en ovenbestendig
  • Handgemaakt
  • Sterk en duurzaam
  • Zeer veel motieven om eindeloos te combineren